Brand IJsselstein verwoest 14 bedrijven

IJSSELSTEIN - Veertien bedrijven zijn gedupeerd door de verwoestende brand in IJsselstein. Burgemeester Van den Brink sprak zondag met de ondernemers en omwonenden tijdens een ingelaste informatiebijeenkomst, die goed werd bezocht. Begin van de middag hadden zich volgens een gemeentewoordvoerster zo'n 160 mensen gemeld in de IJsselhal.
In het bedrijvencomplex zaten onder meer een sportschool, een kledingwinkel, de lokale omroep en een fysiotherapiepraktijk. De burgemeester noemde de brand erg triest voor de ondernemers.
Bij de informatiebijeenkomst waren ook mensen aanwezig van de politie, brandweer en geneeskundige dienst om vragen te beantwoorden. Maandag zet de gemeente een telefoonteam in om vragen te beantwoorden.
De brand, tussen twee verdiepingen bij het sportcentrum, was volgens de brandweer 'erg lastig' te bestrijden. Veel korpsen uit de regio hielpen met blussen, ook gespecialiseerde brandweermannen. Smeulend isolatiemateriaal zorgde voor veel rook. Omwonenden moesten ramen en deuren dicht houden.
Er vielen geen gewonden en volgens de gemeente is er geen asbest vrijgekomen. Door verwaaide roetdeeltjes moeten buitenspelende kinderen wel goed hun handen wassen. Tuiniers kunnen voorlopig beter niet hun eigen groenten en fruit opeten.
De brand brak zaterdagochtend uit. Zondagochtend om 09.40 uur meldde de gemeente dat de brand was geblust en dat omwonenden ramen en deuren weer konden openen.

Reportage over brand IJsselstein

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.