"Imago Ibn Ghaldoun slecht voor alle moslimkinderen in Nederland"

AMERSFOORT - De islamitische school Ibn Ghaldoun in Rotterdam zou er goed aan doen zijn naam te veranderen. Dat zegt Yusuf Altuntas, directeur van de Islamitische Schoolbesturen Organisatie in Amersfoort.
Altuntas reageert op de examenfraude, waardoor de school onlangs in opspraak kwam. Bij Ibn Ghaldoun werden 27 eindexamens gestolen en verspreid. Hoeveel leerlingen binnen en buiten de school bij hun examen gebruik hebben gemaakt van voorkennis, is nog niet duidelijk.
"Als je nu zegt dat je je diploma hebt gehaald bij Ibn Ghaldoun, hangt daar natuurlijk een smet aan," zegt Altuntas. "Over 10 jaar is dat nog zo. Net als een hbo-diploma van Inholland, dat klinkt ook niet zuiver meer."
Altuntas betreurt wat er is gebeurd op de Rotterdamse school. "Het is de grootste examenfraude ooit. Het tast je imago aan. Al onze scholen moeten wegblijven uit die negatieve hoek. Als islamitisch onderwijs willen we hier niet mee geassocieerd worden. Degenen die dit op hun geweten hebben moeten beseffen wat ze hebben aangericht. Dit is slecht voor alle moslimkinderen in Nederland."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.