Boswachters speuren naar verstopte reekalfjes

UTRECHT - Boswachters van het Utrecht Landschap gaan de komende weken met tientallen vrijwilligers op zoek naar reekalfjes. Dat zijn pas geboren reeën, die vaak verscholen liggen tussen het gras.
De dieren zijn niet zichtbaar voor boeren die met hun trekker het gras willen maaien. Daarom lopen boswachters met vrijwilligers voor de maaimachine om de beestjes te redden van een gruwelijke dood. Door het werk van de boswachters worden er jaarlijks honderden reekalfjes gered.
Het is volgens boswachter Martijn Bergen van het Utrechts Landschap erg lastig om de dieren te vinden. "Met name wanneer het gras erg hoog is zie je ze haast niet", zegt hij.
Veel wilde dieren zullen bij het horen van een naderende trekker de benen nemen, maar bij de kalfjes is dat anders. "Ze moeten zich van hun moeder heel klein maken en stil blijven liggen", zegt Bergen.
Volgende week verwacht hij dat veel boeren weer zullen gaan maaien. Via social media en per mail nodigt de boswachter de vrijwilligers dan uit om te gaan helpen zoeken.

Boswachters speuren naar verstopte reekalfjes

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.