Aanhouding na moord Nieuwegein

NIEUWEGEIN - Bij een schietpartij op de Apolloburg in Nieuwegein is maandagavond een dode gevallen. De politie heeft een man aangehouden.
Volgens omwonenden klonk iets na 22:00 uur opeens een reeks knallen, mogelijk ging het om het geluid van een machinegeweer. De politie heeft dezelfde informatie van getuigen gekregen, maar kan nog niets zeggen over het wapen dat is gebruikt. De getuigen zeggen ook dat de dader het gemunt had op een man in of bij een schuurtje.
Vrij snel na de schietpartij werden twee gewonden met ambulances naar het ziekenhuis gebracht. Een van hen bezweek aan zijn verwondingen, de ander is aangehouden door de politie. Zijn personalia zijn nog niet bekend, ook kan de politie nog niks zeggen over de manier waarop hij betrokken zou zijn geweest bij het vuurgevecht.

DONKERE AUTO

Getuigen spreken van een donkere auto die na de schietpartij weg is gereden. De politie maakt jacht op de wagen, maar heeft weinig concrete informatie over het type auto.
De forensische opsporing doet onderzoek op meerdere locaties in de straat en heeft de omgeving ruim afgezet. Ook is de politie druk met het horen van omwonenden en andere getuigen.

Politie over dode bij schietpartij Nieuwegein (1)
Politie over dode bij schietpartij Nieuwegein (2)
Politie over dode bij schietpartij Nieuwegein (3)
Dode bij schietpartij Nieuwegein

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.