RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Marokkaanse jongens Amersfoort willen excuses

1/2
AMERSFOORT - De Marokkaanse jongens die twee weken geleden door de politie in Amersfoort werden staande gehouden, gaan een klacht indienen en hebben een advocaat in de arm genomen. De jongens voelen zich gediscrimineerd en willen excuses.

Volgens de twee zijn ze zonder reden tegenhouden op het Zeevaarderspad. Ook werd een van hen gefouilleerd. Het Amersfoortse raadslid El Messaoudi was getuige. Hij oordeelde dat er sprake was van racisme en kaartte de zaak aan bij burgemeester Bolsius.

Het Openbaar Ministerie maakte maandag bekend dat de politie niet heeft gediscrimineerd en dat de agent correct heeft opgetreden. Een van de jongens liep op de weg en droeg een capuchon over zijn hoofd. Ook gingen de twee niet opzij toen de agent dat vroeg. Een van hen had geen ID op zak en werd gefouilleerd.

De politie was extra alert vanwege het hoge aantal inbraken in de wijk Kruiskamp. De agent had derhalve alle reden om van een verdachte situatie te spreken, aldus het OM.

Volgens advocaat Van Wijk en zijn cliŽnten staat het incident niet op zichzelf. Ze nemen geen genoegen met de uitleg van het OM en de politie. Raadslid El Messaoudi wil niet reageren op de verklaring van justitie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht