Instellingen

Geen pakketten in Utrecht door staking bij PostNL

UTRECHT - In Utrecht en omgeving worden voorlopig geen pakketten bezorgd. Ongeveer zestig pakketbezorgers van PostNL hebben het werk neergelegd. Ze zijn boos omdat PostNL minder geld per pakket betaalt. Ook in andere steden wordt gestaakt.
De zelfstandige ondernemers zijn het niet eens met onder meer de nieuwe tarieven die het postbedrijf hun wil bieden voor de bezorging van pakketten. Volgens vakbond FNV Bondgenoten moeten veel chauffeurs diensten draaien van meer dan 12 uur per dag om een redelijk inkomen te verwerven.
Ook zijn er klachten over de auto's en bestelbusjes. De chauffeurs moeten die zelf betalen, maar dat gaat via een leasecontract van PostNL. Die is erg ongunstig, zeggen de actievoerders tegen RTV Utrecht. De stakers zeggen pas aan het werk te gaan als alle eisen zijn ingewilligd.

INTERNETBANKIEREN

PostNL betreurt de nieuwe acties. "We hebben al afgesproken om donderdagmiddag te gaan praten met de stakende pakketbezorgers en FNV Bondgenoten." Volgens het bedrijf is het logisch dat het tarief per pakje dan daalt, omdat er door de opkomst van het internetbankieren steeds meer pakketjes worden verstuurd.
Dagelijks moeten er ongeveer 500.000 pakketten bezorgd worden. In totaal werken er 4000 pakketbezorgers voor PostNL.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.