RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Utrecht moet sluiting Geldmuseum voorkomen"

UTRECHT -

De Utrechtse Wethouder Lintmeijer moet opnieuw naar Den Haag om het Geldmuseum open te houden. Het Rijk wil de subsidie van het museum stoppen, maar daar moet Lintmeijer een stokje voor steken, vindt een meerderheid in de Utrechtse gemeenteraad.

PvdA-raadslid Bert van der Roest zegt dat kabinet voorbij gaat aan een aantal belangrijke argumenten, zoals de educatie over geld. "Het museum heeft onderzoek laten doen en daaruit blijkt dat jongeren veel tips die ze opdoen in het museum ook echt gaan toepassen."

Van der Roest zegt dat het Rijk door dit soort preventie veel bespaart en dat scheelt erg veel op het budget voor de schuldhulpverlening. Dat zou de wethouder ook duidelijk moeten maken bij het kabinet.


GEKORT

De PvdA'er zegt dat de gemeente zelf geen subsidie kan geven aan het museum. "We zijn de afgelopen tijd al zoveel gekort en krijgen er zoveel taken van het Rijk bij, dat we de subsidie voor het Geldmuseum er niet bij kunnen hebben."

Als de wethouder toch bot vangt in Den Haag, zit Utrecht met een levensgroot probleem, zegt de PvdA. De partij vreest dat het historische pand aan de Leidseweg dan leeg komt te staan. "Het is erg lastig om daar een nieuwe bestemming voor te vinden", aldus Van der Roest.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -