"Bedankbriefje Napoleon veel minder waard"

WOUDENBERG - Het bedankbriefje dat Napoleon ooit over de Pyramide van Austerlitz schreef, is geen 7500 euro waard, zoals een handelaar eerder deze week beweerde. Dat zegt Napoleon-verzamelaar Patrick Buch.
Vorige week werd bekend dat de Stichting Oud Woudenberg van De Oudheidkamer er alles aan doet om de brief aan te schaffen. De brief van Napoleon aan generaal De Marmont wordt aangeboden door antiquair Fredriks.
Volgens Buch is een brief van Napoleon niet erg bijzonder en vraagt hij er teveel voor. "Het betreft hier een briefje zonder interessante inhoud. Het voegt kunsthistorisch gezien niets toe." Buch zegt dat daarom de prijs lager is dan de handelaar wil ontvangen.

GEDOCUMENTEERD

Handelaar Fredriks houdt voorlopig vast aan zijn vraagprijs van 7500 euro, onder meer omdat de brief uniek is. Hij schrijft in een reactie aan RTV Utrecht dat hij al belangstelling heeft van particulieren.
Fredriks laat weten dat hij het document het liefst aan een publieke instelling verkoopt "met een directe relatie met de Pyramide van Austerlitz." Hij ziet het document liever niet verdwijnen in een particuliere collectie.
Fredriks betreurt het dat Buch niet op zijn presentatie over het document is geweest en nodigt hem uit om alsnog te komen praten.
De Stichting Oud Woudenberg is op de hoogte van de discussie en wacht het af.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.