Instellingen

Distributie PostNL in Utrecht weer op gang

UTRECHT - Het distributiecentrum van PostNL in Utrecht is weer volledig in bedrijf ondanks de staking van zelfstandige chauffeurs. Ook in Amsterdam-Noord, Zaandam, Katwijk en Wateringen is de bezorging weer opgestart.
PostNL heeft eigen personeel ingezet en mensen ingehuurd die niet staken. In Utrecht weigeren zo'n 60 zelfstandige chauffeurs te bezorgen omdat ze het niet eens zijn met nieuwe, lagere tarieven.
PostNL bezorgt ongeveer 70 procent van alle pakketjes in Nederland. Door de werkonderbrekingen liep de bezorgdienst woensdagavond al 48.000 bezorgingen achter. Het is niet bekend hoe groot de achterstand nu is.
De stakingen leveren webwinkels schadeposten op van vele miljoenen euro's, zegt Wijnand Jongen, directeur van de Nederlandse branchevereniging Thuiswinkel.org. "Zowel de consument als de webwinkels zijn hier de dupe van. Dit probleem moet snel opgelost worden", stelt hij. "Consumenten rekenen erop dat pakketjes binnen 24 of 48 uur worden bezorgd. Ze denken nu: ik bestel het maar niet."

Pakketbezorgers Utrecht leggen werk neer

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.