Heulmeisje opnieuw opgegraven

Maarsbergen - De politie heeft donderdag het stoffelijk overschot opgegraven van het Heulmeisje. Rechercheurs willen met nieuwe technieken achter de identiteit komen van het meisje, dat in 1976 dood werd aangetroffen op parkeerplaats de Heul in Maarsbergen.
Jarenlang dacht de politie dat het meisje de vermiste Monique Jacobs was, maar zij meldde zich in 2006 bij haar familie. De identiteit van het Heulmeisje blijft een mysterie. Met onderzoek naar botmateriaal hoopt het zogeheten coldcaseteam van de politie alsnog te achterhalen wie het kind is.
De politie ontdekte begin dit jaar al dat ze veel jonger is dan altijd werd aangenomen. Waarschijnlijk was het meisje jonger dan 15 jaar toen ze overleed.
Naast het botonderzoek wordt ook een nieuw model gemaakt van haar schedel. Na de zomervakantie hoopt het coldcaseteam dit model te kunnen presenteren in de media.

DNA

Door nieuwe DNA-technieken kan de politie nu makkelijker familie van het onbekende meisje achterhalen. Daarvoor wil het team een DNA-verwantschapsonderzoek in Duitsland starten.
"Op dit moment hebben we officieel de vraag voor zo'n onderzoek ingediend bij de politie in Duitsland", zegt onderzoeksleider Wim Perlot tegen RTV Utrecht. "Maar op dit moment is dat juridisch nog niet mogelijk. We hopen echter dat er toch zo'n grootschalig onderzoek komt". Binnen een paar weken verwacht Perlot antwoord van zijn Duitse collega's te krijgen.
Het is nog niet duidelijk wanneer de stoffelijke resten van het onbekende meisje weer herbegraven worden.
Het politieonderzoek is vooral bedoeld om het Heulmeisje een naam te geven. Vanwege de verjaring kan de zaak niet meer voor de rechter komen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.