PostNL praat verder met stakende pakketbezorgers

UTRECHT - De staking bij het distributiecentrum van PostNL in Utrecht is vrijdagochtend hervat. Het bedrijf is er niet in geslaagd om de onvrede bij de chauffeurs weg te nemen.
"De gesprekken hebben de hele nacht plaatsgevonden en zijn nog niet afgerond. Ze verlopen in een prettige sfeer maar verlopen moeizaam", vertelt een woordvoerder. Wanneer PostNL eruit denkt te komen met de stakende chauffeurs kon hij niet zeggen. De onderhandelingen gaan vrijdag verder.
PostNL heeft een conflict met de chauffeurs, die als zelfstandige voor het postbedrijf werken, over onder meer de nieuwe tarieven voor de bezorging van pakketten.

AMSTERDAM

Vrijdagochtend voeren de chauffeurs acties bij de distributiecentra in Rotterdam, Wateringen en Utrecht. De stakingen begonnen dinsdag in Amsterdam en sloegen later over naar andere distributiecentra.
Door de werkonderbrekingen van de afgelopen dagen is de achterstand in de pakketbezorging opgelopen tot meer dan 90.000 stuks. In Utrecht weigeren zo'n 60 zelfstandige chauffeurs te bezorgen omdat ze het niet eens zijn met nieuwe, lagere tarieven.
PostNL heeft eigen personeel ingezet en mensen ingehuurd die niet staken, om de achterstand in te lopen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.