Vierde verdachte opgepakt voor monstransroof

UTRECHT - In het onderzoek naar de monstransroof uit museum Catharijneconvent in Utrecht is een vierde verdachte opgepakt. Daarmee denkt justitie de zaak rond te hebben. Het kunstwerk werd in januari op klaarlichte dag gestolen, maar werd een maand later zwaar beschadigd teruggevonden.
De monstrans, met een verzekerde waarde van 250.000 euro, werd in februari weer teruggevonden in een auto die over de A27 richting België reed. De politie hield toen drie mannen uit Utrecht en Maarssen aan. De vierde is een 22-jarige Utrechter. Alle vier verdachten zitten vast.
Het kunstwerk is inmiddels gerestaureerd en weer te zien in het Catharijneconvent. Wel bleek tijdens de restauratie dat een deel van de religieuze hostiehouder met zo'n 300 diamanten nog zoek is.
De roof in januari werd met veel geweld uitgevoerd. Twee mannen kwamen aanrijden op een scooter waarna één van hen met een moker een deur insloeg, een vitrine sloopte en met de monstrans in een tas wegrende. Bewakers konden niet voorkomen dat de dieven konden ontsnappen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.