Gemeenteraad akkoord met zonnepark Abcoude

ABCOUDE - De weg is vrij voor een veld vol zonnepanelen langs de A2 ter hoogte van Abcoude. De gemeenteraad van De Ronde Venen heeft het bestemmingsplan voor polder Waardassacker goedgekeurd. Eerder gingen het college van B en W en de provincie Utrecht al akkoord.
Het gebied voor het zonnepark is zo'n 2 hectares groot, iets meer dan een voetbalveld. De stroom die met de zonnepanelen wordt opgewekt, is volgens initiatiefnemer stichting Light Energy genoeg om de hele polder van elektriciteit te voorzien.
Het zonneparkproject is nog een experiment. Light Energy wil graag ervaring opdoen met een zonnepark langs een snelweg. Ook wordt er gekeken hoe educatie deel uit kan maken van het park.
De plannen hebben grote gevolgen voor het open landschap, maar gemeente en provincie willen ook innoveren. Daarom wordt het park als proef toegestaan.
De initiatiefnemer wel is gevraagd om de panelen niet hoger dan 1,5 meter te laten worden. De bewoners van de polder zijn al uitgebreid geïnformeerd, zegt de gemeente.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.