Oproep voor homoacceptatie in voetbalwereld

UTRECHT - Om het op en rond de sportvelden veiliger te maken, moeten geweld en initimidatie worden aangepakt maar ook homofobie. Die boodschap gaf minister Edith Schippers van sport zaterdag bij de aftrap van het homovoetbaltoernooi 'Voetbalschoenen Uit de Kast', dat onderdeel is van Roze Zaterdag in Utrecht.
Schippers vindt dat homofobie en -pesterij in de sport moeten worden tegengegaan. Volgens haar haken nog te vaak voetballers af omdat ze zich toch niet veilig genoeg voelen bij een sportclub. De minister roemde de aanpak van de KNVB, die met het plan 'Voetbal is voor iedereen' de aandacht vestigde op de acceptatie van homo's in het voetbal.

GAY PRIDE

De bewindsvrouw zou het toejuichen wanneer homoseksuele topsporters openlijk voor hun seksuele voorkeur durven uitkomen. ,,De beker in de handen van of de gouden medaille om de nek van de topsporter die

er openlijk voor uitkomt dat hij homo is, doet de de homo-onvriendelijke scheldkanonnades langs de lijn verstommen."
De KNVB maakte ook bekend de Nederlandse voetbalwereld voor het eerst meedoet aan de botenparade van de Gay Pride in Amsterdam. De KNVB onthulde zaterdag dat onder anderen bondscoach Louis van Gaal van het Nederlands elftal en bondsvoorzitter Michael van Praag plaatsnemen op de 'voetbalboot' die in augustus door de hoofdstad vaart.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.