Dorpsfeesten in de regio

PROVINCIE UTRECHT - Hooglanderveen is zaterdag weer volgestroomd voor de zevende editie van de Dorpsdag. Vrijwilligers hebben een vol programma georganiseerd met activiteiten voor de kinderen, een braderie en veel muziek.
Hoogtepunt van de dag is altijd de Solex Rees. Die gaat traditoneel niet alleen dwars door het dorp, maar ook altijd door dorpskroeg 't Houteveen. De dag werd geopend met een brunch die aan lange tafels op de Hoi-Berg, de dorpskern van Hooglanderveen, door Veense ondernemers wordt geserveerd.

VOETBALLERS EN HEKSEN

Overigens is Hooglanderveen niet het enige dorp in onze regio waar dit weekend feest wordt gevierd. In Soesterberg vieren inwoners de honderste verjaardag van het vliegdorp met onder meer zondag een voetbaltoernooi tussen voetbalvereniging 't Vliegdorp en het voetbalteam van de Koninklijke Luchtmacht.
In Oudewater is zaterdag een vernieuwd Heksenfestijn van start gegaan. Het tweedaagse festival is aangepast om het zo veilig mogelijk te laten verlopen. Vorig jaar moest de politie te paard optreden in de Wijdstraat en kwamen er diverse klachten van geluids- en drankoverlast. De organisatie wil dat dit jaar koste wat kost voorkomen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.