Instellingen

Militair Luchtvaart Museum Soesterberg nu definitief dicht

© Gemeente Soest
Hedendaagse F16-straaljagers van de Koninklijke Luchtmacht.
Hedendaagse F16-straaljagers van de Koninklijke Luchtmacht. © Audiovisuele Dienst Defensie
© Gemeente Soest
SOESTERBERG - Het Militaire Luchtvaart Museum (MLM) in Soesterberg heeft maandag definitief de deuren gesloten. Het museum is dicht gegaan om volgend jaar samengevoegd te worden in een nieuw Defensiemuseum, dat op de voormalige vliegbasis Soesterberg wordt gebouwd. Met een spectaculaire ceremonie nam de Luchtmacht maandag afscheid van het MLM.
Defensie stond maandag ook uitgebreid stil bij 100 jaar militaire luchtvaart en 60 jaar Koninklijke Luchtmacht. In de ochtend was er een viering waarin de verjaardag van de Luchtmacht centraal stond. De Luchtmacht herdacht bij het monument op de voormalige vliegbasis Soesterberg degenen die haar dit jaar ontvallen zijn. De ceremonie eindigde vervolgens met een fly-by van vier F-16's die de symbolische missing-man-formatie vliegen.
Maandagmiddag werd ook een replica van het eerste Nederlandse militaire vliegtuig, de Brik, onthuld. De replica staat op de Tammerrotonde in Soest en is gebouwd door leerlingen metaalbewerking van het MBO Utrecht. De overhandiging werd opgeluisterd door een fly-by van een Spitfire.

RTV Utrecht nam maandag een kijkje in Soesterberg

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.