'Veel auto's op busbaan Parkwijk'

UTRECHT - De busbaan Parkwijk, dwars door het Utrechtse stadsdeel Leidsche Rijn, wordt stelselmatig gebruikt door automobilisten die niets op die baan te zoeken hebben. Dat zeggen omwonenden tegen RTV Utrecht.
Vorige week kwam op de busbaan een 16-jarige scooterrijder om het leven. Hij werd aangereden door een vrouw die op de baan terecht was gekomen. Per ongeluk, zegt ze zelf.
Omwonenden zijn bang dat er meer ongelukken gaan gebeuren, want er rijden om de haverklap auto's op de busbaan die daar niets te zoeken hebben. Vooral bij de kruising van de Langerakbaan met de busbaan komen auto's vaak per ongeluk op de busbaan terecht. De omwonenden hebben bijgehouden hoe vaak dit gebeurt en kwamen uit op gemiddeld acht auto's per uur.
Maar er wordt ook bewust misbruik gemaakt van de busbaan. Verschillende bewoners vermoeden dat andere buurtbewoners de busbaan gebruiken om sneller op hun bestemming uit te komen.
De politie zou nauwelijks controleren. De gemeente onderzoekt de veiligheid van de busbaan; dinsdag worden daar de resultaten van verwacht. Een woordvoerder zegt dat de busbaan bijvoorbeeld veiliger gemaakt zou kunnen worden door extra waarschuwingsborden te plaatsen.

Busbaan Leidsche Rijn

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.