RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

App en site voor Leidsche Rijners

UTRECHT -

Bewoners van het Utrechtse Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern hebben vanaf nu de beschikking over een app en website. Het moet de sociale binding en betrokkenheid in de vinexwijk bevorderen.

Op regioleidscherijn.nl en de app Regio Leidsche Rijn (alleen verkrijgbaar in de Apple Store) is buurtnieuws te vinden, een vraag en aanbod-rubriek, een activiteitenagenda en een discussieforum. Ook een Twitterfeed en Facebookpagina zijn onderdeel van het project.

De redactie van regioleidscherijn.nl zoekt nog naar columnisten die als vrijwilliger willen schrijven over (nieuwe) lokale initiatieven die zijn gerelateerd aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, duurzaamheid, vrijwilligerswerk of het lokale ondernemerschap in Leidsche Rijn.

Vinexbewoner Martijn Sierhuis, bedenker en oprichter van de site en app, wil een inspiratieplatform zijn voor ondernemende mensen en buurtparticipatie stimuleren. Zijn plan is om de beste ideeŽn van bewoners daadwerkelijk uit te voeren door middel van crowdfunding. Op deze manier hoopt hij ook de app uit te kunnen breiden met een breder aanbod aan thema's

"Mijn vrouw en ik zijn zeven jaar geleden in Leidsche Rijn komen wonen en misten een band met de buurt en aansluiting. Ik ben ZZP'er en werk vanuit huis. Een redelijk eenzaam bestaan in een vinexwijk, terwijl er meer ZZP'ers in de directe omgeving zijn", aldus Sierhuis.

"Na een speurtocht online bleek dat veel bewoners uit deze regio opvallend actief zijn op social media-kanalen als Twitter en dat er wel degelijk veel buurtinitiatieven bestaan. Het was alleen lastig te vinden en zo kwam ik op het idee om al deze informatie te bundelen op ťťn platform."
Bezoek ook:
- Website regioleidscherijn.nl

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -