Instellingen

Zorgen om mazelen op Montfoortse school met de bijbel

MONTFOORT - Op Het Kompas, de school met de bijbel in Monfoort, zijn twee kinderen geveld door mazelen. Dat heeft de directeur bevestigd. Omwonenden zijn verontwaardigd over het gebrek aan communicatie over de uitbraak, vooral omdat de leerlingen ook in de buurt zouden spelen.
Een buurvrouw ontdekte de besmetting nu zelf doordat er briefje hangt op de voordeur van de basisschool. De ouders wordt daarin gevraagd om het tijdig te melden als hun kind mazelen heeft. Op het briefje staat ook meer informatie over de besmettelijke ziekte en wordt verwezen naar het RIVM.
De directeur van de school zegt van het RIVM niet begrepen te hebben dat de buurt ook geïnformeerd zou moeten worden. Bovendien spelen de kinderen volgens hem gewoon op het eigen plein en niet in de wijk. Ook volgens de GGD is het niet nodig om de wijk te informeren. Dat hoeft alleen maar bij gevaarlijker ziektes, zoals open TBC.
In Nederland is sinds mei sprake van een mazelenuitbraak, vooral op de zogenoemde Biblebelt. Het gaat veelal om kinderen van 4 tot 12 jaar op reformatorische scholen. Meerdere patiënten liggen met complicaties in het ziekenhuis, zo werd vorige week bekend.
Donderdag worden kinderen die onvoldoende zijn beschermd extra gevaccineerd. In onze provincie gebeurt dat in Veenendaal, Rhenen en Woudenberg.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.