GGD tevreden over opkomst prikrondes tegen mazelen

PROVINCIE UTRECHT - De GGD heeft tijdens extra prikrondes tegen mazelen nog 26 kinderen gevaccineerd. Dat gebeurde donderdag in Veenendaal, Woudenberg en Rhenen. In die gemeenten wonen relatief veel mensen die hun kinderen uit geloofsovertuiging niet laten inenten.
De GGD is tevreden dat nu toch een paar gezinnen wél een prik hebben gehaald voor hun kinderen. Het mazelen-virus is erg besmettelijk. Momenteel zijn er 230 kinderen besmet; vooral op reformatorische scholen op de Biblebelt.
Binnenkort wordt de prik tegen mazelen daar vervroegd uitgedeeld aan kinderen onder de vier. De uitbraak waar de kinderen nu ziek van zijn geworden is de grootste sinds 14 jaar.
GGD Midden-Nederland verwacht dan ook dat de mazelenepidemie in onze regio nog lang niet op het hoogtepunt is. De GGD verwacht dat er duizenden ziektegevallen bij kunnen komen.
'Het gaat om kinderen die niet zijn ingeënt. Dat zijn er een paar duizend in onze regio en zij kunnen dus allemaal besmet raken', aldus Frits Woonink, arts infectieziektebestrijding van GGD Midden-Nederland.

Extra prikrondes tegen mazelen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.