Verbreding A28 bij Amersfoort mag doorgaan

AMERSFOORT - Rijkswaterstaat mag doorwerken aan de verbreding van de A28 tussen Utrecht en Amersfoort. De Raad van State heeft vrijdag vrijwel alle bezwaren van 12 bezwaarmakers tegen die wegverbreding van tafel geveegd.
Het besluit maakt de aanleg mogelijk van een derde rijstrook in beide richtingen tussen Utrecht en Leusden-Zuid. Vanaf Leusden-Zuid tot aan Hoevelaken worden plus- en weefstroken aangelegd. Ook wordt het voor verkeer uit de richting Amsterdam en Zwolle niet langer mogelijk om de afslag Hoevelaken te nemen.
Het doel is om een einde te maken aan de dagelijkse opstoppingen en files tussen Utrecht en Amersfoort, maar de meeste bezwaarmakers vrezen geluidsoverlast, verslechtering van de luchtkwaliteit en onveilige situaties door de plannen.

GELUIDSSCHERM

De Stichting Amersfoort-Schuilenburg A28-Duurzaam wilde dat het nieuwe geluidsscherm bij de wijk Schuilenburg in Amersfoort er anders uit komt te zien, maar kreeg nul op het rekest. De Stichting Hoevelaken Bereikbaar en Leefbaar en enkele bedrijven waren het niet eens met de tijdelijke afsluiting van de afrit Hoevelaken op de A1.
De Raad van State had wel kritiek op de manier waarop het Rijk het geluid heeft berekend waar een aantal woningen last van zal krijgen. De minister had dat zelf ook al gezien en er is inmiddels een nieuw geluidsonderzoek gedaan. De bezwaren tegen dat onderzoek zijn wel afgewezen.
Het werk moet begin 2014 klaar zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.