Waterschap vraagt oorlogsverhalen over bommen

STICHTSE VECHT/DE RONDE VENEN - Waterschap Amstel, Gooi en Vecht hoopt dat bewoners van het vechtgebied meer weten over de aanwezigheid van explosieven uit de Tweede Wereldoorlog in de Vecht. Tijdens baggerwerkzaamheden van Waternet in opdracht van het waterschap zijn bommen en granaten gevonden op onverwachte plekken.
Het is bekend dat er in het gebied rond de Nes mogelijk explosieven liggen uit de oorlog, maar de baggeraars zijn daar niet aan het werk. Tot grote verbazing van het waterschap werden toch explosieven in het slib gevonden.
Vanwege het grote gevaar voor de baggeraars heeft het waterschap de werkzaamheden eind juni gestaakt. De plannen zijn om op 16 augustus, na de bouwvakvakantie, weer verder te gaan met baggeren.
In de tussentijd probeert het waterschap samen met gemeenten en Rijkswaterstaat een plan te maken om veiliger te kunnen baggeren. Informatie van bewoners over de Tweede Wereldoorlog is daarbij van groot belang, zegt het Waterschap.
Waterschap Amstel, Gooi en Vecht wil de Vecht en enkele zijtakken uitbaggeren omdat er veel vervuiling in zit. Door het project moeten recreatie en natuur in de Vechtstroom een impuls krijgen. Het baggeren kost 100 miljoen euro en moet in 2014 zijn afgerond.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.