Woerdense korenmolen draait door

WOERDEN - Vijf ondernemers gaan de Woerdense korenmolen De Windhond exploiteren. De vijf vormen samen de stichting De Molen Draait Door (DMDD) en kregen vrijdag de sleutel overhandigd.
In oktober 2011 stopte molenaar Van Krieken er na 34 jaar mee. De gemeente liet toen al weten het monument graag in bedrijf te houden en zocht naar een goede oplossing. Uiteindelijk besloot Woerden de molen en bijbehorende molenschuur te verhuren aan de stichting.

MUSEUM

De vijf ondernemers willen zich volgens de gemeente inzetten voor een duurzame toekomst van de molen. Ze willen de molen toegankelijk en draaiend houden, meer met de museumfunctie doen en toewerken naar lagere exploitatiekosten voor de gemeente.
Dat doet de stichting in samenwerking met het Gilde en molenaar Karel Dolman. Het Gilde zorgt er al een tijd voor dat de molen op woensdag open is. Molenaar Dolman beheert de molen als vrijwilliger sinds het vertrek van Van Krieken en maalt er ook graan.

MONUMENTAAL

"Wij zien ernaar uit samen met het Gilde en de molenaar de molen toegankelijk en draaiend te houden", zegt voorzitter Wijnand Simons van de stichting. "De molen is van ons allemaal, dus we willen dat iedereen er ook gebruik van kan maken. We zoeken dan ook een bestemming die past bij de ideeën die er tot nu toe door de Woerdenaren zijn aangedragen én die recht doet aan het monumentale karakter."
Wat de groep precies gaat doen, is nog niet bekend. "Nu we officieel de huurder zijn, kunnen we hopelijk binnen afzienbare termijn concretere afspraken maken met partijen die hier een rol in willen spelen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.