Politie zoekt doorrijder na kettingbotsing bij Baarn

BAARN - De politie is op zoek naar een automobilist, die er na een kettingbotsing op de A1 vandoor is gegaan. Het ongeluk gebeurde zondag aan het eind van de middag bij Baarn.
Vijf auto's klapten op elkaar en de bestuurster van de voorste auto moest door de brandweer worden bevrijd. Eén van de andere automobilisten gaf direct na het ongeluk gas en stoof weg in de richting van Amersfoort.
En dat kan hem duur komen te staan, zegt politiewoordvoerder Ingrid Lemeer: "Wat de reden is dat deze automobilist is doorgereden, weten we nog niet. Het kan zijn dat dat opzet is geweest, maar het kan ook de schrik zijn. Maar feit is dat doorrijden na een aanrijding niet mag. De bestuurder moet altijd zijn identiteit bekendmaken en dit is dus strafbaar."
De politie vermoedt dat het gaat om een groene Renault Trafic, maar getuigen zeggen tegen RTV Utrecht dat het een groen met wit busje van KPN was.
Bij het ongeluk raakten drie mensen gewond. Twee vrouwen van 25 en 19 jaar uit Veenendaal en een Apeldoornse van 55 zijn voor onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.