Instellingen

Utrechts reisbureau dupeert tientallen vakantiegangers

UTRECHT - Het Utrechtse reisbureau Fantasie Reizen heeft meer dan tachtig vakantiegangers opgelicht. Ze zijn samen voor meer dan tachtigduizend euro gedupeerd. Dat zegt de Fraudehelpdesk, die aangifte tegen het inmiddels verdwenen reisbureau heeft gedaan.
Onderzoek heeft uitgewezen dat Fantasie Reizen met name in Turkije, maar ook in Egypte en Bulgarije luxe hotels boekte voor klanten. Die boekingen zijn echter later weer geannuleerd. De zaak kwam in juni aan het rollen toen Belgische gedupeerden er op reis achter kwamen dat hun vakantie was gecanceld.

SPOORLOOS

De Fraudehelpdesk denkt dat er veel meer gedupeerden zijn dan de 80 mensen die zich ondertussen hebben gemeld in België en in Nederland. Een aantal vermeende boekingen is gedaan met voordeelvouchers. De organisatie achter die vouchers zoekt naar een 'passende oplossing' voor hun klanten.
Fantasie Reizen schreef zich op 19 december vorig jaar in bij de Kamer van Koophandel Midden-Nederland. Het reisbureau was tussen 14 maart en 3 juni van dit jaar aangesloten bij het Garantiefonds GGTO, maar is nu spoorloos verdwenen. Het fonds kan mensen die tussen maart en juni boekten helpen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.