Geen onderzoek naar hulpverlening familie Abarkan

IJSSELSTEIN - De familie van de vermoorde Mirjam Abarkan wil niet meewerken aan een onderzoek naar de hulpverlening aan het gezin. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders van IJsselstein in een brief aan de gemeenteraad. Het gezin weigert omdat zij de resultaten niet mogen inzien en daarom gaat het onderzoek niet door.
De 16-jarige Mirjam werd begin dit jaar doodgestoken door haar moeder na een heftige ruzie in haar ouderlijk huis. Er waren al langere tijd problemen binnen het gezin dat geholpen werd door mensen van maatschappelijk werk. IJsselstein wilde na de dood van het meisje weten hoe de hulpverlening aan het gezin was verlopen maar dat plan gaat dus niet door.
Dinsdag staat de moeder van het slachtoffer voor de rechter. Raadsman Willem Jan Ausma onthulde maandag dat psychologen die de 43-jarige vrouw onderzochten, concludeerden dat zij verminderd toerekeningsvatbaar was maar een tbs-behandeling niet nodig vonden.
De dood van het 16-jarige meisje deed begin dit jaar veel stof opwaaien. Zo gingen er geruchten dat de dochter zwanger was en dat mogelijk sprake was van eerwraak maar dit wordt door Ausma ontkend.
Volgens de advocaat hadden moeder en dochter ruzie over het gedrag van het meisje. Daarbij zou de moeder een mes hebben gepakt dat toevallig in de badkamer lag waarna het volgens Ausma mis ging: "De dochter trok het mes naar zich toe en verwondde zichzelf in de buik." Daarna zou een worsteling zijn ontstaan waarbij het meisje een fatale verwonding opliep.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.