Wolfsen biedt prostituees financiële hulp

© RTV Utrecht
UTRECHT - Burgemeester Wolfsen van Utrecht wil een eventuele coöperatie van prostituees helpen financieren als daar behoefte aan is. Dat zei hij tegen ruim honderd prostituees die op het stadhuis een petitie overhandigden tegen het sluiten van de seksboten op het Zandpad.
De vrouwen willen een coöperatie oprichten, zodat ze de bootjes en ramen zelf kunnen uitbaten. Wolfsen vindt dat geen slecht plan en wil ook helpen. "Als blijkt dat de dames tegen financiële problemen aanlopen, dan kan de gemeente bijspringen", zei hij.
De vrouwen hopen dat ze tot de komst van een coöperatie wel de kans krijgen om door te blijven werken. Wolfsen wilde daarover geen toezeggingen doen. Hij benadrukte dat er momenteel een voornemen ligt, maar dat het besluit nog moet worden genomen.

WEGRA

De gemeente wil de vergunning van exploitant Wegra niet verlengen. Binnen het bedrijf zou toch mensenhandel plaatsvinden en er zou slecht toezicht zijn. Ook zou de openbare orde er verstoord worden en zou 'slecht levensgedrag' (zoals drugsverslaving) getolereerd worden.
Wolfsen zei eerder dat het voornemen om seksboten en de ramen aan de Hardebollenstraat te sluiten, niet betekent dat er een einde komt aan raamprostitutie in Utrecht.
Niet alleen de prostituees hebben oren naar een exploitatievergunning. Inmiddels is er bij de gemeente door een nieuwe partij een vergunning aangevraagd voor de exploitatie van de seksboten op het Zandpad.

Wolfsen biedt prostituees financiële hulp

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.