Montfoort gewaarschuwd voor tijgermug

MONTFOORT - Inwoners van Montfoort moeten alert zijn op de tijgermug. Dat zegt het Platform Invasieve Exoten (PIE). De organisatie roept omwonenden van bandenbedrijven, waaronder in Montfoort, op om melding te maken van verdachte muggen.
De exotische insecten zouden mee kunnen liften naar Nederland met de import van gebruikte banden vanuit tropische gebieden. Minister Schippers heeft hier ook al contact over met de branche, omdat ze verwacht dat de tijgermug ook deze zomer weer met gebruikte banden naar Nederland afreist.

KNOKKELKOORTS

In een brief laat het PIE nu aan omwonenden van de bandenbedrijven weten waar de mug aan te herkennen is. Ook wordt opgeroepen om de muggen (of foto's ervan) op te sturen, zodat onderzocht kan worden of een verdachte beestje ook echt een tijgermug is. Als dat zo is, meldt het platform dat aan de overheid. Die kan dan maatregelen nemen.
De tijgermug kan meer dan twintig virusziekten verspreiden, zoals knokkelkoorts en gele koorts. Het RIVM in Bilthoven heeft al eerder onderzoek gedaan naar de komst van de mug naar ons land. Vooralsnog lijkt het insect hier wel af en toe op te duiken, maar zich nog niet definitief te hebben gevestigd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.