Amersfoortse verdachte benzinediefstal Nootdorp

AMERSFOORT - Een 24-jarige vrouw uit Amersfoort wordt verdacht van het bezit van een gestolen auto en diefstal van brandstof. De vrouw zat in de BMW die maandag op de vlucht voor de politie betrokken was bij een ernstige aanrijding op de A2 bij Nootdorp.
De vrouw en de 21-jarige man uit Den Haag hadden volgens de politie in Muiden benzine gestolen. Op de A4 bij Leidschendam werd de BMW gezien door de politie. Toen agenten de bestuurder een stopteken gaven, reed hij met hoge snelheid weg.
Daarop volgde een achtervolging door Leidschendam en Zoetermeer, die eindigde toen de BMW op de oprit naar de A12 bij Nootdorp in een slip terechtkwam. De BMW botste tegen een andere auto, die daardoor over de kop ging. De 36-jarige bestuurster raakte zwaar gewond.
Ook de Amersfoortse raakte gewond en is in het ziekenhuis opgenomen. De man raakte lichtgewond en is aangehouden. Hij zit in de cel. Hij wordt behalve van diefstal ook verdacht van poging tot doodslag.
De politie denkt dat hij tijdens zijn vluchtpoging veel verkeersovertredingen heeft gemaakt en hoopt dat getuigen zich melden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.