Instellingen

Emeritus hoogleraar UMC leidt medisch team prins Friso

UTRECHT - Professor Jan van Gijn leidt samen met dr. Michael Kuiper het medisch team dat prins Friso deze zomer verzorgt op Paleis Huis ten Bosch.
Van Gijn (1942) was tot 2007 hoogleraar en hoofd van de afdeling neurologie van het UMC Utrecht. Zijn wetenschappelijke activiteiten zijn vooral gericht op het gebied van de hersenvaatziekten. Hij staat onder meer bekend om zijn grote belangstelling voor patiënten met onbegrepen lichamelijke klachten. In 2011 schreef hij daarover het boek Lijf en Leed.
Volgens de hoogleraar hebben veel van deze klachten te maken met de geestelijke gesteldheid van de patiënt, een koppeling die in de moderne medische wetenschap vaak over het hoofd wordt gezien, volgens Van Gijn.
Dinsdag werd bekend dat Friso het Wellington Ziekenhuis in Londen heeft verlaten. De prins ligt na zijn ski-ongeluk nog altijd in coma, maar behandeling in een ziekenhuis is niet meer nodig. Daarom brengt hij de zomer door op Paleis Huis ten Bosch met zijn vrouw Mabel en hun dochters.
Waar Friso daarna wordt verzorgd, is niet bekend. Opties in Nederland en het Verenigd Koninkrijk worden de komende maanden onderzocht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.