Instellingen

Schot in overleg Jaarsbeursterrrein

Impressie nieuwe entree Jaarbeurs.
Impressie nieuwe entree Jaarbeurs. © Liong Lie Architecten
UTRECHT - Na jaren bakkeleien zit er weer schot in het overleg over het Jaarbeursterrein. De Jaarbeurs heeft deze week voor een plan gekozen waar de gemeente Utrecht zich in kan vinden.
Het Jaarbeursterrein moet over enkele jaren zijn verdeeld tussen de Jaarbeurs en de gemeente Utrecht. Volgens het weblog Bouwput Utrecht wil de Jaarbeurs nu de parkeerplekken aan de westzijde van het Merwedekanaal concentreren. Dat betekent dat de gemeente dan de beschikking krijgt over het parkeerterrein aan de Croeselaan.
Hoe het terrein er door deze keuze uit komt te zien, is nog onduidelijk. Wel is zeker dat de Jaarbeurs de komende jaren flink aan de slag gaat met het verplaatsen en de renovatie van enkele hallen. De entree wordt helemaal vernieuwd, maar blijft wel aan de stationskant.
Door de keuze wordt het minder druk op de Van Zijstweg. De gemeente wil die weg op verzoek van de Jaarbeurs en Rabobank verbreden, maar dat stuit op verzet van omwonenden. Het is nog onduidelijk of de keuze van de Jaarbeurs gevolgen heeft voor de plannen.
De gesprekken tussen de gemeente en de Jaarbeurs vielen in 2011 stil. Er lagen twee uitgewerkte plannen waar de Jaarbeurs uit kon kiezen, maar het bedrijf wilde een derde optie bespreken. Dat was tegen het zere been van het college van B en W.
Sinds het vertrek van directeur Arie Brienen heeft de Jaarbeurs meer langverwachte besluiten genomen. Nog voor het einde van dit jaar moeten de plannen klaar zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.