Instellingen

Raad Amersfoort akkoord met westelijke rondweg

© RTV Utrecht
AMERSFOORT - In Amersfoort viel dinsdagavond een volgens raadsleden historisch besluit: Na vijftig jaar discussie is er een plan voor de weg om het westen van de stad.
Het verkeer langs Dierenpark Amersfoort moet volgens dat plan niet langer door een woonwijk, maar over een stuk grond dat nu nog van Defensie is. Ook komt er een tunnel onder het spoor door.
GELD
Raadslid Gert Hunink van de ChristenUnie stemde voor, maar wijst er wel op dat de gemeente nog een kleine 15 miljoen euro van de benodigde 75 tekort komt.
"Dat geld moet dan ook bij de provincie vandaan komen, dus de wethouder heeft nog een grote opgave om dat geld bij elkaar te schrapen. En mocht dat er niet komen, dan gaat het plan alsnog niet door."
Gedeputeerde Van Lunteren van de provincie Utrecht maakte zich eerder al hard voor een westelijke rondweg en daarom verwacht de PvdA dat het met het geld ook wel goed komt.
BEWONERS
Raadslid Rámon Smits Alvarez van de PvdA: "Deze variant is goedkoper dan zijn eigen variant die hij heeft voorgesteld. En deze is beter, zowel voor de bewoners als voor de doorstroming. En ook voor het groen."
Naar verwachting wordt over de ontbrekende miljoenen in november een knoop doorgehakt. De discussie over de westelijke rondweg leidde eind vorig jaar nog tot de val van het toenmalige Amersfoortse stadsbestuur.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.