Recordaantal kittens bij dierenopvang Woerden

WOERDEN - De dierenopvang in Woerden zit overvol met jonge poesjes.
In de zomer zijn er altijd meer asieldieren, maar dit jaar is de toename van het aantal kittens volgens de Stichting Dierenhulpverlening Woerden en omstreken ronduit opvallend. Op dit moment worden 55 jonge poezen verzorgd, normaal wordt dat aantal opgevangen in een heel seizoen.

FLES

De meeste kittens zijn zo jong dat ze bij acht vrijwilligers thuis worden verzorgd. De moederloze poesjes zijn afhankelijk van de fles en moeten in het begin om de twee uur gevoed worden. Daardoor zijn de vrijwilligers al met al 24 uur per dag in touw.
De jonge katjes komen op allerlei manieren terecht bij de stichting. Zo worden ze regelmatig gedumpt in een doosje, soms zijn ze dan pas enkele dagen oud. Ook gebeurt het dat ze simpelweg uit de auto worden gezet op een parkeerplaats.

ZWANGER

Daarnaast worden er geregeld zwangere poezen opgehaald door de dierenambulance van de stichting. Die dieren worden bij vrijwilligers ondergebracht, waar zij in alle rust kunnen bevallen. Zodra de kittens 900 gram wegen en gezond zijn verklaard, wordt een nieuw thuis gezocht voor moeder en kittens.
Volgens de stichting is het moeilijk te achterhalen waarom er deze zomer zoveel kittens worden afgestaan of gedumpt. Sinds begin dit jaar werkt de organisatie ook in Nieuwegein, maar de crisis kan eveneens een rol spelen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.