Instellingen

Amersfoorts bedrijf zuivert water in Brazilië

© Royal HaskoningDHV
AMERSFOORT - Het Amersfoortse ingenieursbureau Royal HaskoningDHV gaat in Brazilië aan de slag met het bouwen van installaties om afvalwater te zuiveren. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend.
Het meerjarencontract heeft naar verwachting een waarde van meer dan 11,5 miljoen euro. Het bedrijf voert de klus uit samen met het lokale waterbedrijf Foz.
BACTERIËN
De installaties zijn gebaseerd op een nieuwe technologie die is uitgevonden door de TU Delft en is gebaseerd op zuiverende bacteriën. Groot voordeel hiervan is onder meer dat minder energie hoeft te worden gebruikt.
Nog dit jaar wordt gestart met de bouw van drie installaties, twee in São Paulo en een in Rio de Janeiro. Voor de komende 5 jaar staat de bouw van nog zeker tien installaties op het programma, verwacht Royal HaskoningDHV.
In het zich op economisch gebied snel ontwikkelende Brazilië valt nog een wereld te winnen op het gebied van waterzuivering. In het Zuid-Amerikaanse land wordt momenteel minder dan 30 procent van het afvalwater gezuiverd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.