Instellingen

Stroomstoring Utrecht alsnog opgelost

© Lex van Lieshout, ANP
UTRECHT - Alle inwoners van Utrecht hebben weer stroom. Dat meldt energiebedrijf Stedin aan RTV Utrecht. Rond 15 uur viel de elektriciteit uit in de wijken Zuilen, Ondiep, Geuzenwijk en delen van Pijlsweerd en Papendorp.
De meeste bewoners hadden rond 16 uur weer stroom omdat de monteurs van Stedin de elektriciteit hadden omgeleid. Daardoor ontstond wel een nieuw probleem in de Elinkwijk en het gebied rond Julianapark.
De laatste getroffen huishoudens kregen na 17.30 uur weer stroom, zegt het energiebedrijf. Stedin kon nog niet zeggen wat de oorzaak van de elektriciteitsuitval is.
Het bedrijf zegt dat sommige klanten nog problemen kunnen hebben omdat de apparatuur in hun meterkast opnieuw opgestart moet worden. Daarvoor is het gratis telefoonnummer 0800-9009 beschikbaar.

SUPERMARKTEN

Door de storing moesten veel ondernemers hun deuren sluiten. Zo moesten klanten van de grote supermarkten aan het begin van de Amsterdamsestraatweg hun boodschappen achterlaten en de winkels verlaten.
De supers gingen snel weer open. De Albert Heijn laat weten dat er geen grote problemen zijn door de tijdelijke stroomuitval. "De ijsjes zijn nog niet gesmolten. Daarvoor moet de stroom meer dan drie uur uitvallen en dat was gelukkig niet het geval.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.