Provincie: geld voor randweg A'foort onzeker

AMERSFOORT - De provincie Utrecht weet nog niet of het extra geld steekt in de westelijke rondweg bij Amersfoort. Dinsdag besloot de Amersfoortse gemeenteraad na jaren steggelen dat deze weg er toch moet komen, maar er is veel geld euro nodig van de provincie.
Het verkeer langs Dierenpark Amersfoort moet volgens de meerderheid van de raad niet langer door een woonwijk, maar over een stuk grond dat nu nog van Defensie is. Ook komt er een tunnel onder het spoor door.
De weg is begroot op 75 miljoen euro. Daarvan betaalt de provincie al 50 miljoen, de gemeente staat garant voor 10 miljoen euro. Het merendeel is dus gedekt, maar er is nog 15 miljoen euro nodig. Dat geld moet ook van de provincie komen.
KOSTEN
Of dat bedrag er komt, is nog de vraag, want gedeputeerde Van Lunteren houdt een slag om de arm. "Ik denk dat het eerst goed is om in beeld te krijgen wat exact de kosten zijn", zegt hij tegen RTV Utrecht.
De oppositie is bang dat door de rondweg andere verkeersprojecten in gevaar komen. Daarvoor is ook geld van de provincie nodig. Bovendien is er een goedkoper alternatief voor de weg, zeggen oppositiepartijen. Zonder een tunnel zou het project drie keer zo goedkoop worden.
Naar verwachting hakt de provincie in november een knoop door over de ontbrekende miljoenen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.