Instellingen

Politiek Utrecht draait warm voor raadsverkiezingen

UTRECHT - De Utrechtse politiek is zich al aan het voorbereiden op de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. De SP maakte woensdagavond de nieuwe lijsttrekker bekend, GroenLinks presenteerde vier kandidaat-lijsttrekkers.
Nicole van Gemert gaat de verkiezingscampagne van de SP in Utrecht leiden. De leden van de partij hebben haar gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen die in maart volgend jaar worden gehouden. Van Gemert is directeur van Bont voor Dieren en zit sinds 2009 voor de SP in de Utrechtse raad.
Leden van GroenLinks mogen straks via een referendum bepalen wie de verkiezingscampagne in de stad gaat aanvoeren: fractievoorzitter Heleen de Boer, raadslid Steven de Vries, raadslid Pepijn Zwanenberg of Statenlid Jasper Fastl. GroenLinks is dit moment de grootste partij in Utrecht met tien raadsleden.
Eerder maakte de VVD al bekend dat Kees Geldof de partij als lijsttrekker zal vertegenwoordigen. Ook het CDA is er al uit: voor de christendemocraten zal Sander van Waveren als lijsttrekker op pad gaan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.