Veiliger oversteek voor leerlingen Valkenheuvel Driebergen

DRIEBERGEN RIJSENBURG - De gemeente Utrechtse Heuvelrug neemt een gevaarlijk kruispunt bij basisschool Valkenheuvel in Driebergen onder handen.
De oversteek bij de Damhertlaan en de Jagersdreef is de school en ouders al jaren een doorn in het oog. Vorige week nog werd er en leerling van de school aangereden.
Voorzitter Achterberg van de ouderraad is opgelucht dat de gemeente nu maatregelen neemt, maar wil niet te vroeg juichen. "Er gebeuren een heleboel bijna ongelukken, met piepende banden en remmen gaat het nog net goed", zegt ze.
"Maar het gebeurt ook dat je kinderen bij het zebrapad nog even naar achteren moet trekken zodat ze niet worden aangereden. De vraag is natuurlijk wat er gebeurt er als de herinrichting is geweest, wordt het daar veiliger van?"
De gemeente verandert de voorrangssituatie en zorgt ervoor dat auto's er niet meer zo hard kunnen rijden. De herinrichting van het kruispunt is mede het gevolg van de inzet van de school. Kinderen voerden de afgelopen jaren actie met spandoeken, er is een petitie ingediend en er zijn veel gesprekken gevoerd met de gemeente.
De aanpak van de gevaarlijke kruising begint op 22 juli en is na de zomervakantie klaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.