RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Gemeente: Seksboten Zandpad 25 juli dicht

1/2
UTRECHT -

De gemeente Utrecht eist dat de overgebleven seksboten op het Zandpad en de ramen op de Hardebollenstraat op 25 juli gesloten zijn. Daarmee komt voorlopig een eind aan decennialang prostitutie op de Vecht. Met de sluiting negeert het stadsbestuur het verzoek van zo'n honderd prostituees om de ramen voorlopig open te houden.

De gemeente sluit de resterende 98 ramen omdat de vergunningen van de huidige exploitant Wegra aflopen en niet worden verlengd. Binnen het bedrijf zou mensenhandel plaatsvinden en er zou slecht toezicht zijn.

Ook zou de openbare orde verstoord worden en zou 'slecht levensgedrag' (zoals drugsverslaving) getolereerd worden.


HUILEND

Het nieuws is op het Zandpad met een schok ontvangen. Tegen RTV Utrecht zeggen prostituees dat de vrouwen vanmorgen huilend in hun peeskamer stonden toen ze het bericht kregen.

Veel vrouwen zoeken nu een nieuwe werkplek in Duitsland of België of elders in Nederland, maar er zijn ook dames die hun heil zoeken in de illegale prostitutie.


EXPLOITANT

De vrouwen hadden er dinsdag bij burgemeester Wolfsen op aangedrongen om de ramen open te houden totdat er een nieuwe exploitant is gevonden.

Dat kan een coöperatie van de prostituees zijn, maar er is inmiddels ook een vergunningsaanvraag voor 42 werkplekken ingediend door beveiligingsbedrijf uit Eemnes. De eigenaar van het bedrijf zegt tegen RTV Utrecht dat hij wel wil samenwerken met een mogelijke coöperatie van de prostituees.

Ombudsvrouw voor sekswerkers Metje Blaak hoopt dat de gemeente zo'n unieke samenwerking ondersteunt. De gemeente staat naar eigen zeggen open voor zo'n samenwerking, waarbij de vrouwen als zzp er in hun eigen coöperatie aan de slag gaan.


ILLEGALITEIT

De prostituees vrezen dat het lange tijd kan duren voordat er een nieuwe vergunning wordt afgegeven. Ook moeten de huidige eigenaren akkoord gaan met de overdracht van de panden en boten aan een nieuwe exploitant. De vrouwen vrezen dat in de tussentijd veel prostituees illegaal aan de slag gaan, waarmee hun veiligheid veel slechter wordt.

De gemeente laat weten dat de hulpverlening aan de prostituees actief blijft, ook als de ramen zijn gesloten. Door het sluiten verliezen enkele honderden prostituees hun werkplek.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -