Raad akkoord met extra geld Muziekpaleis

UTRECHT - De gemeenteraad heeft donderdag onder protest ingestemd met een lening van 19 miljoen euro voor de inrichting het nieuwe gebouw van TivoliVredenburg.
Er was ruim 10 miljoen euro ingeboekt, dus het college van B en W vroeg negen miljoen euro extra. Het gebouw kost daarmee meer dan 140 miljoen euro, terwijl het in het begin was begroot op ongeveer 100 miljoen euro.
Tijdens de behandeling van het voorstel heeft de raad ook gevraagd om het personeel snel duidelijkheid te geven over hun contracten.
De medewerkers van Vredenburg zijn op dit moment nog ambtenaren, maar ze komen in dienst van de stichting TivoliVredenburg. Dat heeft gevolgen voor hun rechtszekerheid. Wethouder Lintmeijer zei toe dat hij daar op gaat letten.
Het debat over het geld voor TivoliVredenburg was de laatste voor GroenLinks-raadslid Jan Ravesteijn. Na ruim 7 jaar lid te zijn geweest van de Utrechtse gemeenteraad Ravesteijn op 12 september 2013 met het raadswerk. Hij wil meer tijd besteden aan zijn bedrijf en aan het maken van verre reizen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.