Instellingen

Nieuwe ondernemer wil ook resterende boten Zandpad beheren

Kantoorpand van Gooiland in Eemnes.
Kantoorpand van Gooiland in Eemnes. © RTV Utrecht
EEMNES/UTRECHT - Gooiland Beveiliging wil ook de overige boten op het Zandpad gaan beheren. Dat heeft de eigenaar van het bedrijf uit Eemnes tegen RTV Utrecht gezegd.
Voor de boten moet een nieuwe ondernemer gezocht worden, nadat de gemeente donderdag de vergunning van de huidige exploitant, Wegra, definitief introk. Gooiland Beveiliging heeft een vergunning aangevraagd voor de tien boten die eerder al zijn gesloten en zou de boten van Wegra er graag bij willen hebben.

OPKNAPPEN

Eigenaar Marc Kramer kan zich wel voorstellen dat de gemeente niet met één partij in zee wil, maar als dat wel zo is staat hij open voor uitbreiding. Kramer gaat de boten beheren en beveiligen. De prostituees betalen hem huur en een vergoeding voor de beveiliging en andere faciliteiten.
De huur wordt doorgestuurd naar de verschillende eigenaren van de bootjes. Die moeten in sommige gevallen ook zelf in de buidel tasten, want Kramer wil vervallen of slecht onderhouden boten opknappen.

UITBANNEN

De ondernemer wil verder vooral schoon schip maken op het Zandpad en misstanden uitbannen. Zelf wil hij niets te maken hebben met de zaken van de vrouwen, maar hij zegt er streng op toe te zien dat er geen sprake is van uitbuiting of mensenhandel.
Kramer ondersteunt dan ook het oprichten van een coöperatie zodat de vrouwen eigen baas kunnen worden. Wanneer de boten weer open gaan is nog onbekend, de procedures die de gemeente moet volgen kunnen maanden duren.

Nieuwe ondernemer wil ook resterende boten Zandpad beheren

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.