Utrecht ziet niks in cursus scootmobiel rijden

© RTV Utrecht
UTRECHT - Gemeentes moeten scootmobielcursussen gaan geven. Die oproep doet het ministerie van Infrastructuur en Milieu, maar de gemeente Utrecht vindt zo'n cursus niet nodig.
Uit onderzoek van VeiligheidNL blijkt dat het aantal ongelukken met een scootmobiel de afgelopen jaren fors is gestegen. Het aantal bezoeken aan de spoedeisende hulp is in vier jaar tijd bijna verdubbeld.

BESTURING

Utrecht verstrekt scootmobielen op aanvraag en de leverancier is verantwoordelijk voor uitleg over de besturing. "Als er dan nog meer lessen nodig zijn, dan vinden we dat ook een beetje de verantwoordelijkheid van mensen om dat te regelen", aldus wethouder Hans Spigt.
De ouderenbonden hameren al jaren op betere voorlichting voor ouderen met een scootmobiel. De ANBO in Utrecht vindt een korte instructie van de leverancier niet genoeg.

INSTRUCTIE

Maar een speciale cursus is de gemeente Utrecht een stap te ver. Wethouder Spigt wil wel samen met de Ouderenbond kijken of de instructie van de leverancier van scootmobielen beter kan.
In onder meer Leusden, Baarn en Wijk bij Duurstede werd het afgelopen jaar wel zo'n cursus gegeven. Sommige gemeentes hebben een scootmobielcursus zelfs verplicht gesteld.

Utrecht ziet niks in cursus scootmobiel rijden

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.