RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Christenen Houten tegen komst abortuskliniek naast kerk

HOUTEN -

Christenen en kerken in Houten maken zich grote zorgen over de mogelijke vestiging van een abortuskliniek in de stad. Dat zeggen de lokale fracties van SGP, CU en CDA, die het stadsbestuur vragen hebben gesteld over de kwestie.

Uit een advertentie in een lokale krant blijkt dat de kliniek zich wil vestigen aan de Papiermolen, pal naast de gereformeerde Eskolkerk. De drie politieke partijen noemen dat onwenselijk. Ze vinden dat het stadsbestuur niet overhaast te werk moet gaan en een weloverwogen besluit moet nemen.


WRANG

"Temeer daar grote groepen bewoners (en kerken) in Houten zich tegen de vestiging van een abortuskliniek keren", schrijft de SGP. "En dat de locatie is gelegen naast een kerk maakt het wel erg wrang."

De abortuskliniek kan zich pas aan de Papiermolen vestigen als de kantoorbestemming van het pand wordt gewijzigd. De partijen vragen zich af of de gemeente zich ervan bewust was dat het om een abortuskliniek ging, toen het verzoek voor de wijziging binnenkwam.

Ze wijzen het stadsbestuur erop dat veel inwoners tegen de vestiging zijn en vinden dat de gemeente tenminste in gesprek moet met de kerken en andere belanghebbende organisaties in de stad.

Ook willen ze dat er in de eerstvolgende gemeenteraadsvergadering over gedebatteerd wordt. Dat betekent dat een besluit over de kwestie uitgesteld moet worden tot na het zomerreces.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -