Utrechtse prostituees bijgepraat over toekomst

UTRECHT - Tijdens twee bijeenkomsten zijn de prostituees die in Utrecht op het Zandpad en de Hardebollenstraat werken, bijgepraat over de toekomst van de prostitutiegebieden. De avonden werden georganiseerd door de GGD, politie en gemeente.
De vrouwen werden op de bijeenkomst voor Zandpad-prostituees in congrescentrum het Vechthuis bijgepraat over de situatie die is ontstaan nu de gemeente de prostitutieramen in de stad op 25 juli sluit. Voor de vrouwen die op de Hardebollenstraat werken, was een aparte bijeenkomst belegd.
De gemeente sluit de seksboten op het Zandpad en de ramen op de Hardebollenstraat omdat exploitant Wegra volgens de gemeente mensenhandel in de prostitutiegebieden niet kan voorkomen. Daarom wordt de vergunning van de exploitant niet verlengd.
Inmiddels staat het bedrijf Gooiland-beveiliging klaar om de uitbating van enkele boten over te nemen. Dat plan werd door de prostituees zelf vrijdagavond niet positief ontvangen. Zo zou de eigenaar van Gooiland-beveiliging niet weten waar hij aan begint. Ook is het volgens de vrouwen maar de vraag of het bedrijf de overnamekosten van de boten op het Zandpad kan opbrengen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.