Instellingen

Oud-theaterdirecteur Pieter Erkelens overleden

AMERSFOORT - In zijn woonplaats Amersfoort is vrijdag plotseling Pieter Erkelens overleden. Hij was een van de grondleggers van het theaterfestival De Parade, dat vrijdag weer Utrecht aandoet.
Erkelens was sinds 1990 achter de schermen als zakelijk directeur actief bij De Parade. Voor het grote publiek is vooral Terts Brinkhoff bekend, maar hij zegt dat de parade niet zonder Erkelens kon bestaan.
"Het overlijden is een hele grote klap voor ons. We vormden samen het perfecte evenwicht tussen zakelijk inzicht en creativiteit. Hij gaf ons vrijheid op een veilige manier", aldus Brinkhoff.

DE FLINT

Ook was hij ruim 10 jaar directeur van het Amersfoortse theater De Flint. Tijdens zijn afscheid werd Erkelens benoemd als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zijn afscheidsfeest in januari 2011 leidde nog tot enige commotie, omdat de omstreden zanger Johannes Heesters als verrassing voor hem kwam optreden.
Naast zijn werk in de theaterwereld zette Erkelens zich ook in voor jong talent. Zo richtte hij Kunstbende op, een landelijke wedstrijd in kunst en cultuur voor jongeren, en was hij voorzitter van de stichting Paradijs, een kunstmanifestatie voor jong creatief kunstenaarstalent uit de regio.

AMERSFOORT

Erkelens was ook de man achter de festiviteiten voor 750 Amersfoort en achter het kunstenaarsinitiatief om Armando een hart onder de riem te steken nadat het Armando Museum was afgebrand.
Erkelens was niet ziek en zijn overlijden kwam totaal onverwacht. Het is niet duidelijk of tijdens De Parade wordt stilgestaan bij het overlijden van Erkelens.
Pieter Erkelens is 65 jaar geworden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.