Aanhouding en auto's Buitenborgh in beslag genomen

ABCOUDE - Op vakantiepark Buitenborgh bij Abcoude is zaterdag een persoon aangehouden. Ook zijn er vier dure auto's in beslag genomen en werden er openstaande schulden geïnd. De gemeente, politie, Belastingdienst en douane bezochten Buitenborgh om de veiligheid op het park te vergroten.
Met de controle wil de gemeente De Ronde Venen een einde maken aan de aanwezigheid van criminelen in het luxe vakantiepark naast de A2.
Het park met 220 villa's kampt al langer met bewoners die er criminele activiteiten op nahouden. Zo werd eind juni nog een explosief in één van de huisjes aangetroffen na een inval van de politie en werden er hennepkwekerijen aangetroffen.

WINDVANGERS

De overheidsdiensten richtten zich tijdens de inval vooral op zogeheten windhappers. Dat zijn mensen met vermogen en bezit, maar zonder inkomen. Daarnaast werden zaterdag twee hennepkwekerijen opgerold.
De ambtenaren hebben ook gesproken met de bewoners van het park en hun het doel van de actie uitgelegd. Later volgen nog meer gesprekken met de Vereniging van Eigenaren om de veiligheid op het park te vergroten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.