Rijkswaterstaat repareert wegdek na dodelijk ongeluk

UTRECHT - Het wegdek op de A2 is dinsdag ernstig beschadigd door een dodelijk ongeluk aan het begin van de dag. Rijkswaterstaat heeft dat gedeelte van de weg daarom opnieuw moeten asfalteren. De stremming van de A2 in de richting van Den Bosch, dat daarvan het gevolg was, duurde dinsdag tot negen uur in de avond.
Dinsdagochtend gebeurde ter hoogte van Kerkdriel een dodelijk ongeluk met een vrachtauto en een bestelbusje. Bij het ernstige ongeluk kwam de bestuurder van het bestelbusje om het leven gekomen. Op de snelweg ontstonden daarna in beide richtingen lange files.

KLAPBAND

Een vrachtwagen verloor een container, waarbij het voertuig door de middenberm schoot. De container kwam daarna bovenop het busje terecht. De vrachtwagenchauffeur is zwaargewond naar het UMC in Utrecht gebracht. De oorzaak van het ongeluk zou een klapband zijn.
Volgens de VerkeersInformatieDienst (VID) is de ravage groot. De gekantelde vrachtwagen lekt diesel en de container ligt op de vangrail in de middenberm, waardoor een spoedreparatie onvermijdelijk was. Er waren omleidingen ingesteld via de A15 en de A27 bij Gorinchem.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.