Getreiterde Utrechtse huurders naar rechter

UTRECHT - Bewoners van een appartementencomplex aan de Wittevrouwensingel in Utrecht stappen naar de rechter. De bewoners hebben een conflict met hun huisbaas over een huurverlaging.
De ruzie lijkt uit de hand te lopen omdat de bewoners de huurbaas ervan verdenken dat hij boterzuur naar binnen heeft gegooid. Volgens de advocaat van de bewoners is het niet voor het eerst dat zoiets gebeurt met deze huisbaas.

KNOKPLOEG

Tegen RTV Utrecht zegt de advocaat: "Ik heb een paar jaar geleden voor andere huurders ook een dergelijke procedure gedaan. Daarbij zag je ook dat op het moment dat de verhuurder de envelop krijgt van de huurcommissie, met daarin de procedure van de aanvangshuurprijstoets, direct de bedreiging en het hele circus beginnen".
Bewoners zeggen dat ze al tijden worden geintimideerd door de eigenaar. Hij zou een soort knokploeg hebben die er regelmatig naar binnen gaat. Ook worden er ruiten ingegooid en internetkabels doorgeknipt. De politie onderzoekt de zaak.

TIPS

RTV Utrecht wil graag in contact komen met gedupeerde huurders en ook met de huurbaas zelf. Informatie en tips kunnen gemaild worden naar verslaggever Remco te Kloese. Hij is te bereiken via het mailadres remco.te.kloese@rtvutrecht.nl.

'Getreiterde Utrechtse huurders naar de rechter'

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.