Actieplan voor jeugdwerkloosheid in de regio

PROVINCIE UTRECHT - Wethouder Cees van Eijk van Amersfoort heeft woensdag het Regionale Actieplan Jeugdwerkloosheid gepresenteerd. Dat deed hij in aanwezigheid van Mirjam Sterk, de ambassadeur Aanpak Jeugdwerkloosheid.
Binnen de regio Amersfoort vallen de gemeenten Leusden, Woudenberg, Nijkerk, Bunschoten, Soest, Baarn en Amersfoort. In deze regio is het aantal werkloze jongeren in korte tijd gestegen met bijna 75 procent, een percentage dat ruim boven het landelijke gemiddelde ligt.
Reden voor de grote stijging is volgens de wethouder dat in de regio Amersfoort de dienstensector overheerst, daar vallen volgens hem de eerste klappen als het economisch slechter gaat.
Wethouder van Eijk wil samen met de overige gemeenten en instanties als het UWV het aantal stageplaatsen en leerwerkplaatsen voor jongeren vergroten. Het belangrijk speerpunt uit het plan is om jongeren te koppelen aan een "buddy", een professional die de jongeren de wereld van een bepaald vakgebied laat zien, maar ook de jongeren in contact brengt met allerlei professionals.
Doel hiervan is dat jongeren een netwerk creeëren, dat lukt nu in de meeste gevallen niet omdat jongeren na hun opleiding nog geen werkervaring hebben opgedaan.
Voormalig Tweede Kamerlid Mirjam Sterk, bezocht woensdag nog twee plekken in de provincie Utrecht. Ook Utrecht-Midden en FoodValley (Veenendaal en omgeving) hebben een actieplan jeugdwerkloosheid gepresenteerd.

Jeugdwerkloosheid in de regio

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.