Instellingen

Kerken Houten willen overleg over abortuskliniek

HOUTEN - De kerken in Houten willen in gesprek met het stadsbestuur over de geplande komst van abortuskliniek Casa. Die kliniek zich vestigen in een pand naast de gereformeerde Eskolkerk.
De kerken zijn tegen de komst van de kliniek en willen weten waarom ze niet van tevoren door de gemeente op de hoogte zijn gesteld. Ondanks de weerstand zeggen de kerken hulp te willen bieden aan de bezoekers van de kliniek, als blijkt dat de komst niet is tegen te houden.

ALTERNATIEVEN

Woordvoerder Van Kranenburg: Dat kan een gesprek zijn, of doorverwijzen naar hulpverlenende organisaties. En als mensen er nog voor staan, ze duidelijk maken dat er alternatieven zijn."
De christelijke politieke partijen praten donderdagavond met het college over de abortuskliniek. Het gemeentebestuur liet eerder deze week weten de onrust te begrijpen, maar de komst niet tegen te kunnen houden.
"We hebben er veel begrip voor dat er onrust onder sommige groepen in Houten is ontstaan", zei wethouder Geerdes toen. "Maar het gaat alleen wel over een legale activiteit, waar ons bestemmingsplan de mogelijkheid voor biedt. Kantoren en zorginstellingen zijn welkom en de kliniek valt daar dus ook onder."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.